Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wij stellen ons graag aan je voor

Wij willen ons graag even aan je voorstellen zodat je weet wie je tijdens onze spreekuren kunt tegenkomen en wie je aan de tafel kunt krijgen...

Anneke
ezgif.com webp to png

Anneke Schmidt

Verloskundige

Vanaf 1993 ben ik verloskundige, opgeleid in Rotterdam. Eerst heb ik een aantal jaren een verloskunde praktijk in Nieuwegein gehad en na mijn verhuizing naar Sneek in 1999 ben ik in eerste instantie gaan waarnemen in de verloskunde prakijk van Sneek. Deze periode stond voor mijzelf ook in het teken van mijn eigen kinderen: 3 dochters kreeg ik!

In 2003 werd ik gevraagd voor waarneming door de huisartsen van de toenmaligegemeente Skarsterlân. Dat leidde tot het opzetten van de praktijk voor Verloskunde, in 2005 kwam Jenny Verschuren erbij en zijn we samen officieel de praktijk voor verloskunde Skarsterlân gaan voeren. Ik heb Skarsterlân en het huidige ‘de Fryske marren’ altijd ervaren als een prachtige gevarieerde gemeente met zijn dorpjes en landelijke omgeving en heb mij direct welkom en thuis gevoeld. Sinds 2016 doe ik (helaas) geen bevallingen meer. De begeleiding op de spreekuren ging steeds meer aandacht en tijd vragen maar geeft mij (ook) zeer veel voldoening. Ik neem graag de tijd voor alle echo’s, op eigen verzoek (de zogenaame pretecho’s) of op indicatie. Daarnaast voer ik gewoon nog de praktijk met Jenny maar is er ook een stuk begeleiding bij gekomen voor een ieder die merkt dat het leven op een lastig punt is aangekomen. Dat kan vanalles inhouden. Op deze manier streef ik naar betrokkenheid en vertrouwen bij ons in de praktijk.

Jenny Verschuren

Verloskundige

Ik werk vanaf 2004 in de verloskundige praktijk te Joure, hiervoor was ik verpleegkundige en werkte ik op de kraamafdeling en verloskamers. Ik vind het heel belangrijk dat ik met de zwangere vrouwen gedurende de controles een band opbouw zodat we in goed vertrouwen samen eventueel de bevalling in gaan.

Stel daarom gerust al vragen die je hebt omtrent de zwangerschap, bevalling en de kraambed periode, rare vragen bestaan niet. Bel desnoods later nog terug om verduidelijking. Ik wens je alvast een goede zwangerschapstijd toe. Tot ziens op het spreekuur.

Fotografie Suus 01952 scaled
ezgif.com webp to png
Fotografie Suus 01883 scaled
ezgif.com webp to png

Kasia Bajorek

Verloskundige

Eigenschappen:
Empatisch, flexibel, creatief, betrokken

Sinds 2000 woon en werk ik in Joure, waar de liefde me naar toe heeft gebracht. Daarvoor heb ik 12 jaar als 2e lijn verloskundige gewerkt in een ziekenhuis in mijn geboortestad Koszalin (Polen).
In Nederland heb ik de bevoegdheden gehaald om te werken als 1e lijn verloskundige. In mijn werk zet ik me met alle vertrouwen en geduld in om vooral de natuurlijke kracht van vrouwen en hun partners te versterken.

Door maatwerk, tijd en aandacht creëren wij in onze praktijk zorg die zo goed mogelijk aansluit bij de individuele wensen van aanstaande ouders; waar voelen zij zich goed bij. Dat is niet voor iedereen hetzelfde. Daarbij staan wij ook open voor vernieuwende ideeën.
Mijn moedertaal is Pools. Als je als buitenlandse nieuw in Nederland bent komen wonen en zwanger wordt, kan dat best spannend zijn. Een nieuwe taal en verschillen in de cultuur kunnen drempels vormen die vaak belemmerend werken om de eerste stap te zetten. Door mijn achtergrond kunnen zwangere vrouwen van Poolse afkomst in hun moedertaal met mij communiceren. Dat is een groot voordeel in de relatie tussen verloskundige en cliënt.

 

Lutske Hornstra

Lactatiekundige

Sinds 2007 ben ik werkzaam als assistente binnen deze verloskundigenpraktijk. Hiervoor heb ik 10 jaar als kraamverzorgster gewerkt.

Tijdens de spreekuren neem ik de telefoon op, om algemene vragen te beantwoorden, en nieuwe zwangeren in te schrijven. Daarnaast neem ik de administratie en een deel van de intake-gesprekken voor mijn rekening. Vanaf september 2009 heb ik de opleiding voor lactatiekundige in Utrecht gevolgd. Als je vragen hebt over de borstvoeding, bel me gerust op 06-26510770. Ook geef ik de zwangerschapscurcussen. Tot ziens in onze praktijk!

 

 

Fotografie Suus 01447 scaled
ezgif.com webp to png