Anneke Schmidt

-verloskundige

Vanaf 1993 ben ik verloskundige, opgeleid in Rotterdam. Eerst heb ik een aantal jaren een verloskunde praktijk in Nieuwegein gehad en na mijn verhuizing naar Sneek in 1999 ben ik in eerste instantie gaan waarnemen in de verloskunde prakijk van Sneek. Deze periode stond voor mijzelf ook in het teken van mijn eigen kinderen: 3 dochters kreeg ik!

In 2003 werd ik gevraagd voor waarneming door de huisartsen van de toenmaligegemeente Skarsterlân. Dat leidde tot het opzetten van de praktijk voor Verloskunde, in 2005 kwam Jenny Verschuren erbij en zijn we samen officieel de praktijk voor verloskunde Skarsterlân gaan voeren. Ik heb Skarsterlân en het huidige ‘de Fryske marren’ altijd ervaren als een prachtige gevarieerde gemeente met zijn dorpjes en landelijke omgeving en heb mij direct welkom en thuis gevoeld. Sinds 2016 doe ik (helaas) geen bevallingen meer. De begeleiding op de spreekuren ging steeds meer aandacht en tijd vragen maar geeft mij (ook) zeer veel voldoening. Ik neem graag de tijd voor alle echo’s, op eigen verzoek (de zogenaame pretecho’s) of op indicatie. Daarnaast voer ik gewoon nog de praktijk met Jenny maar is er ook een stuk begeleiding bij gekomen voor een ieder die merkt dat het leven op een lastig punt is aangekomen. Dat kan vanalles inhouden. Op deze manier streef ik naar betrokkenheid en vertrouwen bij ons in de praktijk.


Jenny Verschuren

-verloskundige

Ik werk vanaf 2004 in de verloskundige praktijk te Joure, hiervoor was ik verpleegkundige en werkte ik op de kraamafdeling en verloskamers. Ik vind het heel belangrijk dat ik met de zwangere vrouwen gedurende de controles een band opbouw zodat we in goed vertrouwen samen eventueel de bevalling in gaan.

Stel daarom gerust al vragen die je hebt omttrent de zwangerschap, bevalling en de kraambed periode, rare vragen bestaan niet. Bel desnoods later nog terug om verduidelijking. Ik wens je alvast een goede zwangerschapstijd toe. Tot ziens op het spreekuur.


Kasia Bajorek

-verloskundige

Ik ben afkomstig uit Polen en sinds 2000 woonachtig in Joure.In mijn geboorteland heb ik 12 jaar als verloskundige gewerkt in een ziekenhuis.
De Nederlandse opleiding voor verloskundige heb ik in Groningen in maart 2011 met goed gevolg afgerond.

De laatste acht maanden heb ik met veel plezier in een praktijk in Steenwijk gewerkt.Persoonlijke zorg en betrokkenheid tijdens zwangerschap, bevalling en kraamperiode staan hoog in mijn vaandel. Nu met veel enthousiasme aan het werk in Skarsterlân. Wellicht zien we elkaar binnenkort.


Lutske Hornstra

-lactatiekundige

Sinds 2007 ben ik werkzaam als assistente binnen deze verloskundigenpraktijk. Hiervoor heb ik 10 jaar als kraamverzorgster gewerkt.

Tijdens de spreekuren neem ik de telefoon op, om algemene vragen te beantwoorden, en nieuwe zwangeren in te schrijven. Daarnaast neem ik de administratie en een deel van de intake-gesprekken voor mijn rekening. Vanaf september 2009 heb ik de opleiding voor lactatiekundige in Utrecht gevolgd. Als je vragen hebt over de borstvoeding, bel me gerust op 06-26510770. Tot ziens in onze praktijk!


Wij stellen ons graag even verder aan u voor:

Anneke Schmidt (Verloskundige, echoscopiste, haptotherapeut)

Vanaf 1993 ben ik verloskundige, opgeleid in Rotterdam. Eerst heb ik een aantal jaren een verloskunde praktijk in Nieuwegein gehad en na mijn verhuizing naar Sneek in 1999 ben ik in eerste instantie gaan waarnemen in de verloskunde prakijk van Sneek. Deze periode stond voor mijzelf ook in het teken van mijn eigen kinderen: 3 dochters kreeg ik!

In 2003 werd ik gevraagd voor waarneming door de huisartsen van de toenmalige gemeente Skarsterlân. Dat leidde tot het opzetten van de praktijk voor Verloskunde, in 2005 kwam Jenny Verschuren erbij en zijn we samen officieel de praktijk voor verloskunde Skarsterlân gaan voeren. Ik heb Skarsterlân en het huidige ‘de Fryske marren’ altijd ervaren als een prachtige gevarieerde gemeente met zijn dorpjes en landelijke omgeving en heb mij direct welkom en thuis gevoeld. Sinds 2016 doe ik (helaas) geen bevallingen meer. De begeleiding op de spreekuren ging steeds meer aandacht en tijd vragen maar geeft mij (ook) zeer veel voldoening. Ik neem graag de tijd voor alle echo’s, op eigen verzoek (de zogenaame pretecho’s) of op indicatie. Daarnaast voer ik gewoon nog de praktijk met Jenny maar is er ook een stuk begeleiding bij gekomen voor een ieder die merkt dat het leven op een lastig punt is aangekomen. Dat kan vanalles inhouden. Op deze manier streef ik naar betrokkenheid en vertrouwen bij ons in de praktijk.


Jenny Verschure (verloskundige)

Ik werk vanaf 2004 in de verloskundige praktijk te Joure, hiervoor was ik verpleegkundige en werkte ik op de kraamafdeling en verloskamers. Ik vind het heel belangrijk dat ik met de zwangere vrouwen gedurende de controles een band opbouw zodat we in goed vertrouwen samen eventueel de bevalling in gaan. Stel daarom gerust al vragen die je hebt omttrent de zwangerschap, bevalling en de kraambed periode, rare vragen bestaan niet. Bel desnoods later nog terug om verduidelijking. Ik wens je alvast een goede zwangerschapstijd toe. Tot ziens op het spreekuur.


Kasia Bajorek (verloskundige)

Ik ben afkomstig uit Polen en sinds 2000 woonachtig in Joure.In mijn geboorteland heb ik 12 jaar als verloskundige gewerkt in een ziekenhuis.De Nederlandse opleiding voor verloskundige heb ik in Groningen in maart 2011 met goed gevolg afgerond. De laatste acht maanden heb ik met veel plezier in een praktijk in Steenwijk gewerkt.Persoonlijke zorg en betrokkenheid tijdens zwangerschap, bevalling en kraamperiode staan hoog in mijn vaandel. Nu met veel enthousiasme aan het werk in Skarsterlân. Wellicht zien we elkaar binnenkort.


Lutske Hornstra (Assistente en Lactatiedeskundige)

Sinds 2007 ben ik werkzaam als assistente binnen deze verloskundigenpraktijk. Hiervoor heb ik 10 jaar als kraamverzorgster gewerkt. Tijdens de spreekuren neem ik de telefoon op, om algemene vragen te beantwoorden, en nieuwe zwangeren in te schrijven. Daarnaast neem ik de administratie en een deel van de intake-gesprekken voor mijn rekening. Vanaf september 2009 heb ik de opleiding voor lactatiekundige in Utrecht gevolgd. Als je vragen hebt over de borstvoeding, bel me gerust op 06-26510770. Tot ziens in onze praktijk!